Wednesday, July 10, 2013

Trip to Universal Studio Singapore

Percutian pertama yang aku aturkan bersama kawan-kawan ku. Kiteorg pergi untuk 3 hari 2 malam dan tinggal di Tune Hotel, JB .

Penginapan-
Tune Hotel RM 220 ( Double Room/3 hari 2 malam) korang boleh dapat lagi murah kalau ada promotion.
Tiket USS-
RM 155 .Zihah contact Rosmanizah Abdul Rahman .
Transport to USS-
RM 30 (pergi balik) boleh beli dekat tune hotel tu.
Transport ke JB-
Kalau dari KL,naik bas dari BTS ke Larkin dan kat situ boleh naik teksi . Bas-RM 30 .
Belanja lain-lain-
makan dan minum je laa.yang ni ikut korang tapi zihah bawa RM 200 tapi guna RM 150 cmtu untuk 3 hari .Sempat karaoke lagi first day tu :)
Belanja kat USS-
Zihah bawa 100 Singapore Dollar .believe me,walaupun nampak sikit tapi sangat cukup :) .kiteorg tak makan kat sana sebab dah siap2 bawa makanan dari Malaysia.ala simpan dalam beg jee ;) hehe .

Ini semua perbelanjaan kami dan untuk hotel tu kami bahagi kan kepada 5 orang so sorang RM 44 :) InshaaAllah next trip kiteorg pergi ke Krabi Island :)


No comments: