Sunday, July 29, 2012

Blood type .

'i think the last time i ride my bicycle when I was 15'

Oh hye guys,what is your blood type ? Mine is B .Actually,I have a friend that always talk about horoscope and blood type .For me,I'm not believe in horoscope since Muslims can't believe in it .But idk about blood type .If you have the answer tell me okay .Can a muslim believe in blood type ? My friend told me that if I'm a B I should avoid from eating chicken .And I was like o.O 'why' then she gave this site 'Eat Right For Your Type' .Now I knew about that .She also told me that 'B' is easily to get a cancer .Maybe from now,I should avoid from eating chicken and eat more meat xD .Hehe .And thanks Susan,because you make me aware about this early .Oh yeah,if you curios about your blood you check here . Oh yeah,she also said that blood type have related with diets,health,financial and personality .

Iftar at Nilai Spring Hotel

Alhamdulillah,I got a chanced to iftar with family at Nilai Springs Hotel (NSH) .Actually,semalam tak rancang pun nak berbuka kat sana sebab ingat nak berbuka kat Alamanda .Tapi bila fikir balik,better kat NSH sebab dekat dan senang nak solat maghrib .Before tu,Zihah and Nasri tinggal kat rumah sebab Mie and Nada ada kelas music kat Seremban Parade .Tapi sebab diaorg lambat Zihah pergi dulu dengan Nasri .Sampai je dalam hotel tu,wow ! ramainya oranggggggg .Sebab hujung minggu kot .Anyway,Zihah tunggu la and then diaorg sampai .Duk la cari meja sampai kat meja terus dah azan .So minum and makan je apa yang ada sebab ramai sangat orang kan so amek yang mana dekat dan tak ramai orang la.And then,kitaorg pergi solat jap .kat situ Zihah terjumpa seorang makcik ni .Dia tegur la Zihah and dialect negori dia mmg pekat la XD Saya ni nama je duduk n9 tapi tak reti pun nak ckp negori .hahaha .Actually,dialect Terengganu pun failed ohh .oh yeah,kampung Zihah kat sana :) .Ah,makcik  tu tanya la duduk mana,belajar ke, and etc .So Zihah jawab la and then dia cakap la dia tu nenek kepada tuan punya Auntie's Aini Garden Cafe .Laaa,Zihah selalu gak pergi sana cuma belum berkesempatan untuk berbuka di sana .Tapi time tu dah pukul 8 lebih so Zihah minta izin untuk keluar laa.Then,sambung la makan .Tapi Zihah paling banyak makan dessert dia la .Tengah syok makan tu Zihah cakap cmni kat Abah 'Abah,kan best kalau suami akak ni chef boleh suruh buat dessert hari-hari' HAHAHA .Kalau nak tau,Zihah ni memang gila dengan dessert .Sebab tu pernah bercita-cita nak buka cafe .ala macam dalam comic Kaoru's Cake House tu .hehehe .Rindu pula nak baca comic~nanti nak pergi usha comic baru la.hehehe .Anyway,thanks Abah sebab bawa kiteorang makan buffet  :) .




Wednesday, July 25, 2012

Yook Sung Jae BTOB



Oh yeah,he is YookSung Jae from BTOB (Born TO Beat) .I keep listen to their songs and finally I found one of their reality show .OMG,he is so cuteeeeeeeeee ~ kyeopta~ hehehe .I searched his name and found his bio .and he is younger than me =.= but its okay ~haha .most of idol are younger than me.lol.


Birth Name: Yook Sung Jae
Stage Name: Sungjae
Birthday: May 2, 1995
Position: Vocalist, Rapper, Maknae
Height: 180 cm
Weight: 68 kg
Education: Hanlim Arts High School
Specialties: Vocals, snowboarding


Quote

Every girl is beautiful, it sometimes just takes the right guy to see it.

Tuesday, July 24, 2012

It's okay Nazihah

I failed my test for license .Actually,I passed for the test on the road but I failed for the parking =.=  but it's okay,as Denisa said we always can repeat it :) When I have my own money I will pay back to my dad since I used a lot of money for the license .I don't want to be like that but unfortunately I don't have luck .Anyway,I'll repeat it ,And congrats who got their license :)

Thursday, July 19, 2012

Alhamdulillah .

Alhamdulillah,bertemu lagi kita dengan bulan yang sangat mulia ini iaitu Bulan Ramadan :) .Dan Alhamdulillah Zihah ucapkan kerana tahun ini Zihah dapat berpuasa di rumah bersama-sama keluarga Zihah dan maybe this is the last time for me before sambung belajar :) .This year,Zihah ingat nak buat kuih raya tapi sikit je la kot sebab Zihah sorang2 je kat rumah .hehe .Oh yeah,Zihah lupa nak bagitahu yang Zihah dapat tawaran sambung belajar di Universiti Utara Malaysia (UUM) dan Zihah akan daftar pada 3.9.2012 :) Alhamdulillah .Dan kos yang Zihah dapat ialah Pentadbiran Perniagaan (Business Admin)


 This year,Zihah tak dapat la nak berpuasa dengan roommates dan classmates Zihah .Rindu nak buka puasa dengan diaorg dan rindu donut makcek kat bazar ramadan tu (dlm KMNS) .Rasanya setiap petang Zihah beli dengan makcek tu dan bila donut tu dah habis mesti sedih ohhh .haha .tak tahu la kenapa donut makcek tu sedap sangat xD kekeke .Rindu nyaaa dekat korang semua >,< tak dapat nak bermanja-manja dengan korang dahh time buka puasa.tak dapat nak makan mknan korang .hehe .Anyway,aku doakan korang punya puasa diberkati dan diterima olehNya :) Amin .

 Actually,banyak lagi nak type ni tapi no idea ohh .bila free and rajin lagi Zihah akan post something okay .and and and now my blog have new template ^ i loike~kekeke .simple and clean .
Tahniah untuk semua yang dapat tawaran sambung belajar dan semoga korang berjaya hingga ke menara gading .Bagi yang tidak dapat,jangan mengalah okay maybe ALLAH ada jalan lain untuk korang dan jangan mengalah sebelum mencuba .Buat rayuan dan kalau tak dapat juga pergi la ke IPTS :) InsyaALLAH,kita semua pasti graduate sama-sama .