Friday, April 18, 2014

Kachi girls part 1

A real friend cares like a Mom,
Scold like a Dad,
Teases like a sister,
Irritates like a brother,

Kachi girls  
since 2012 until forever .

Today, we went hangout together and finally it was five peoples :) 
before this only four of us (me,shila,mira and sue) hangouts because Intan was busy with her job as MPP .

Today, we went to Perlis for dinner and our dinner was steamboat at Embun Dingin steamboat. It was only RM 10 for steamboat and it is expensive okay ! Go and try it :) Just as people around Perlis, 'Where is the steamboat that only RM 10? ' for sure, they will know about it .

Okay after dinner, we decided to karaoke at Cmart Arau but unfortunately it was closed so we just went to one of the karaoke place outside of the building . It was nice place although the price was a bit expensive for us .But it is okay as long as the place is nice and cozy to stay and sing.hahaha.

Ah here the story, we decided to go to karaoke because we are not sure when we will have time for that after this .hmmm, two of us will go to other country as exchange students . one of them will go to Indonesia and the other will go to Japan. I felt so happy for them and I hope they will have a nice experience there .

Then, both of them (sue and intan) were sang together and it was a sad song okayyyy !!!
At first, it was okay but then....i'm crying....because....idk.....

For me, whenever I feel bad or have a problems, four of them will help me and always okay (: because of them, my university life is awesome and fantastic . They always give me an advice and support for everything I do. We always hangout together, go to class together,eat together and spend time together.    

I'm so happy for both of them and I know 1 semester is not that long right ? we still can whatsapp everyday and skype ,maybe :)

Now, me,shila and mira will spend time together and go to class together . Hope three of us will be okay :)
And 

True friendship is not being inseparable
but
it's being separated and

nothing changes  


I will post more about them when I have free time okay :) 

ILOVEYOUGUYSSOMUCH, kachi girls .

Trip to KB for interview franchisor :)

Assalamualaikum and hello people :) 
dah berhabuk blog aku ni.haha.okay, harini nak post pasal trip to kelantan haritu sebab mengada-ngada nak share dengan orang (ntah siapa la yang baca blog ni selain aku) hahhaa.

okay,nak cerita from the first day.

8 April 2014

Aku dengan paien pergi ke Kota Bharu naik flight Air Asia . Mula-mula abah cakap kenapa naik tu? kenapa tak naik MAS je? yolahh,abah kan kerja kat sana .aku kesian kat paien sebab dia sorang-sorang so aku naik Air Asia for the second time :) before ni orang cakap jangan lambat sebab nanti tak dapat naik so aku dengan semangatnya pergi ke LCCT pukul 1 tengahari okayyyyyy .

Details about the ticket :-
Air Asia 
From LCCT to Kota Bharu and From Kota Bharu to LCCT
8 April 2014 (3.35 pm) and 9 April 2014 (9.30 pm)
Rm 98 (two ways)

Ah tengok tu..tiket pukul 3.35 pm tapi aku pukul 1 pm dah gerak ke LCCT dan from Nilai to LCCT berapa minit je laa.hahhaa.perasaan time tu bukan perasaan excited tapi perasaan takut kena tinggal.haha.
So,sampai kat LCCT dalam 1.30 pm so pergi lunch dengan abah kejap so aku sampai dalam LCCT pukul 2 cmtu. Tunggu paein sebab dia datang dari Serting.

Okay,aku rasa lega dan excited bila dah check in semua .tapi kannnn, flight delay and aku naik flight pukul 6 pm okayyyy -.- idk what to say but hmmmm...sabar je la mampu .hahaha.

Malas nak cerita panjang so sampai je kat Kota Bharu, Ruby and Stephanie ambil kiteorg by car and terus ke hotel for check in. After that, solat semua and terus ke food court sebab parents Ruby ada buka kedai kat situ. Parents dia jual young tau foo halal and it was so delicious okayyyy and diaorg bagi makanan macam 10 orang yang makan ohh padahal 4 orang je .hahaha.alhamdulillah rezeki :) memang makan tak ingat dunia laa that time.hahaha.ohh Ruby ada belikan kuih tradisional from Kelantan and yang paling aku ingat kuit taik itik.hahahha.

Lepas dinner, kiteorg terus pergi ke wakaf che yeh (betul ke eja ni erk?) hahaha. Ah that time Fahmi (kawan since matrik) and Liu (kawan Ruby and now he is our friends too) join kiteorg pergi ke wakaf che yeh .

Ah dulu selalu je dengar orang cerita pasal tempat ni tapi tak pernah berkesempatan nak pergi ohh. For me, tempat ni macam uptown tapi sini lagi banyak barang laaa especially tudung,blouse sume laa yang berkaitan dengan perempuan.hahaha. memang rambang mata la korang kalau pergi sana .harga pun okayy ;) ahh,tips untuk korang laaa. kalau nak minta kurang harga guna dialek kelantan mesti dapat kurang punya laa ;) in shaa Allah. hehe. that time Ruby laa yang jadi jurucakap untuk kiteorg .hahaha. aku asyik tergelak bila dengar dia cakap dialek sebab dia kan chinese.hehhe.

Lepas jalan-jalan kat situ, kiteorg lepak kat MCD sebab that time semua kehausan and thank you fahmi sebab belanja ais krim ;) hehe. bila orang belanja ni memang sedap je rasanya.hahaha. lepak kat situ sampai pukul 2 pagi juga laa.memang lama kot padahal esok ada interview -.- haha.

9 April 2014

Okay second day kat KB :) bangun awal sebab kena pergi interview pukul 11 pagi .ohh lupa nak mention, kiteorg pergi KB untuk siapkan tugasan franchise iaitu interview franchisor dan kedai yang kiteorg pilih ialah rozaimi optometrist :)

Bangun then siap-siap terus pergi breakfast and breakfast kiteorg ialah nasi dagang okayyyyy ;) please be jealoussss. hahaha. sedap okayyy (tapi sedap lagi yang ibu aku masak) hahahah . thank you to uncle and auntie sebab belanja kiteorg :) parents Ruby ni sangat laaa baik ohhh .and for sure, semua parents pun cmtu kan :) bersyukur sangat sebab dapat kenal dengan family Ruby .

After breakfast terus pergi interview .

After interview, check out and we went to Rantau Panjang :) kat sana kiteorg lunch at Maraschino Cafe :) it was nice and cozy place .you should go and have lunch at that cafe if you have time :) After lunch, kiteorg pergi Pantai Cahaya Bulan :) and kat sana kiteorg makan lagi -.- hahaha.orang cakap minum petang .hahaha.minum air kelapa and makan seafood ~yuummmyyyy ~ hehehe.after that, as usual kiteorg snap picture laaa ;) hehe.

Sampai pukul 7 malam kiteorg kat PCB tu .kiteorg decide nak terus ke airport sebab takut lambat pula kan then tengok masa macam ada free time je kalau nak lepak and jumpa Fahmi dengan Liu so time tu juga kiteorg decided nak jumpa.hahaha.Ahhh cuba teka kiteorg jumpa katne ? hahahaha. kiteorg jumpa kat Sate Malaysia, KB .hahaha.makan lagi ? ya Allah,memang kerja aku makan je kat sana.hahahah. 

So,lepas dinner terus ke airport and alhamdulillah sempat.lepas je check in terus pengumuman untuk masuk ke dalam kapal :)


Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan aku sangat gembira sebab kenal kawan baru dan kenal family yang sangat peramah ni :) patut la anak dia pun peramah jee (kalau ruby baca ni suka la dia -.- ) hahaha.

The end :)