Tuesday, July 23, 2013

Al-fatihah


Al-Fatihah
En. Mohd. Mokhlis b. Komari
Pensyarah Pendidikan Islam
Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan (KMNS)

Arwah telah mengajar kelas saya dan pada mulanya saya ingat arwah seorang yang garang but believe me arwah sangat baik dan setiap guraun atau marah beliau ada nasihat yang boleh kita ambil berat. 
Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman . 

Wednesday, July 10, 2013

Trip to Universal Studio Singapore

Percutian pertama yang aku aturkan bersama kawan-kawan ku. Kiteorg pergi untuk 3 hari 2 malam dan tinggal di Tune Hotel, JB .

Penginapan-
Tune Hotel RM 220 ( Double Room/3 hari 2 malam) korang boleh dapat lagi murah kalau ada promotion.
Tiket USS-
RM 155 .Zihah contact Rosmanizah Abdul Rahman .
Transport to USS-
RM 30 (pergi balik) boleh beli dekat tune hotel tu.
Transport ke JB-
Kalau dari KL,naik bas dari BTS ke Larkin dan kat situ boleh naik teksi . Bas-RM 30 .
Belanja lain-lain-
makan dan minum je laa.yang ni ikut korang tapi zihah bawa RM 200 tapi guna RM 150 cmtu untuk 3 hari .Sempat karaoke lagi first day tu :)
Belanja kat USS-
Zihah bawa 100 Singapore Dollar .believe me,walaupun nampak sikit tapi sangat cukup :) .kiteorg tak makan kat sana sebab dah siap2 bawa makanan dari Malaysia.ala simpan dalam beg jee ;) hehe .

Ini semua perbelanjaan kami dan untuk hotel tu kami bahagi kan kepada 5 orang so sorang RM 44 :) InshaaAllah next trip kiteorg pergi ke Krabi Island :)


Friday, July 5, 2013

Semester Break .

Alhamdulillah, I just finished my first year degree .Now I'm having my semester break until September .
I don't want to talk about my final exam because it already passed .

Oh last week, I went to Universal Studio Singapore with my friends . Sue, Intan, Shila and Fify .We just had a conversation about this last year and alhamdulillah its really happened .

We went to Johore on 1 July and went to USS on 2 July then back here on 3 July . So,our trip was for 3 days. I'm soooooo happy because this trip is among girls only and my parents trust me and they gave the permission for this trip. Thank you Abah and Ibu :)




We went to karaoke and sang for 2 hours then we slept together . Aww, really miss them now ♥♥
 Wish I can tell you guys more about this trip but I'm so tired now . In shaa Allah I will post about this trip again :)

Thanks for the memories and our next trip will be Krabi Island, Thailand .In shaa Allah.
 /Save money from now/


Oh I met Zee again :)


Today . 5/7/2013

I went to Setia City Mall with Ekhwan my new friends Khai and Beela :) Just met them today but we really had fun today .Thank you Ekhwan because introduce your friends to me ! And finally I went to Seoul Garden . Really ate a lots todayyyy . we also went to karaoke for 3 hourssss. wowww.



Next week is fasting month so

'Selamat Berpuasa kepada semua yang berpuasa dan saya minta maaf dengan segala kesilapan saya yang lepas. Semoga puasa tahun ini lebih bermakna daripada sebelumnya dan semoga ia diterima olehNya. Amin '

Aku harap cuti sem ini lebih bermakna buat aku. Nazihah ! terawih jangan tinggal !!! haha .In shaa Allah :)