Sunday, July 29, 2012

Iftar at Nilai Spring Hotel

Alhamdulillah,I got a chanced to iftar with family at Nilai Springs Hotel (NSH) .Actually,semalam tak rancang pun nak berbuka kat sana sebab ingat nak berbuka kat Alamanda .Tapi bila fikir balik,better kat NSH sebab dekat dan senang nak solat maghrib .Before tu,Zihah and Nasri tinggal kat rumah sebab Mie and Nada ada kelas music kat Seremban Parade .Tapi sebab diaorg lambat Zihah pergi dulu dengan Nasri .Sampai je dalam hotel tu,wow ! ramainya oranggggggg .Sebab hujung minggu kot .Anyway,Zihah tunggu la and then diaorg sampai .Duk la cari meja sampai kat meja terus dah azan .So minum and makan je apa yang ada sebab ramai sangat orang kan so amek yang mana dekat dan tak ramai orang la.And then,kitaorg pergi solat jap .kat situ Zihah terjumpa seorang makcik ni .Dia tegur la Zihah and dialect negori dia mmg pekat la XD Saya ni nama je duduk n9 tapi tak reti pun nak ckp negori .hahaha .Actually,dialect Terengganu pun failed ohh .oh yeah,kampung Zihah kat sana :) .Ah,makcik  tu tanya la duduk mana,belajar ke, and etc .So Zihah jawab la and then dia cakap la dia tu nenek kepada tuan punya Auntie's Aini Garden Cafe .Laaa,Zihah selalu gak pergi sana cuma belum berkesempatan untuk berbuka di sana .Tapi time tu dah pukul 8 lebih so Zihah minta izin untuk keluar laa.Then,sambung la makan .Tapi Zihah paling banyak makan dessert dia la .Tengah syok makan tu Zihah cakap cmni kat Abah 'Abah,kan best kalau suami akak ni chef boleh suruh buat dessert hari-hari' HAHAHA .Kalau nak tau,Zihah ni memang gila dengan dessert .Sebab tu pernah bercita-cita nak buka cafe .ala macam dalam comic Kaoru's Cake House tu .hehehe .Rindu pula nak baca comic~nanti nak pergi usha comic baru la.hehehe .Anyway,thanks Abah sebab bawa kiteorang makan buffet  :) .




No comments: